Mainos
Mainos

Lehti: Kännykkänarkomaaneille oma kävelykaista Kiinassa

Kiinalaisessa Chongqingin kaupungissa on rakennettu oma kävelykaista kännykkänarkomaaneille eli henkilöille, jotka ovat kävellessäänkin uppoutuneita mobiililaitteeseensa, uutisoi brittiläinen The Independent.

Noin 50 metriä pitkän jalkakäytävän toisella puolella kännykkää ei saa käyttää, mutta toisella puolella saa - "omalla riskillä". Omalla riskillä, koska Kiinassahan on liikennettä jalkakäytävilläkin hieman enemmän kuin esimerkiksi Suomessa ja koska kuvan perusteella jalkakäytävä on epätasaista, mukulakiveyksen näköistä.

Tarkoituksena on estää  kännykkänarkomaanien törmääminen vanhuksiin ja lapsiin.

Kiinan kolmanneksi suurimman kaupungin asukkaat eivät ole ottaneet 50 metrin kännykkäkaistaa ihan tosissaan, vaan siitä on pysähdytty nappaamaan kuvia sosiaaliseen mediaan ja aiheutettu näin lisää ruuhkaa. Ja törmäysvaaraa.

Toisaalta kaikista aktiivisimmat mobiililaitteiden käyttäjät eivät ole edes huomanneet kaistamerkintöjä tai koko kaistaa!


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme