Mainos
Mainos

Lehti: Lentotukialus suojelemaan amerikkalaisia vakoilulentoja

Amerikkalainen lentotukialus on matkalla kohti Etelä-Kiinan merta, jossa aluksen hävittäjien on määrä suojella amerikkalaisia vakoilukoneita, kertoo Washington Post lehti.

Lentotukialus Kitty Hawk oli viikonvaihteessa purjehtinut Singaporesta kohti Filippiinejä, ja voi jo keskiviikkona olla toimintavalmiina Etelä-Kiinan merellä, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja lehdelle.

Yhdysvaltain ja Kiinan edustajat neuvottelevat keskiviikkona Beijingissä maiden välille kehkeytyneestä vakoilulentokiistasta, joka johti pari viikkoa sitten amerikkalaisen tiedustelukoneen ja kiinalaisen hävittäjän törmäykseen Kiinan etelärannikolla. Amerikkalaiskoneen miehistö teki pakkolaskun Hainanin saarelle, ja heidät vapautettiin vasta pitkällisten ja hankalien neuvottelujen jälkeen.

Kiinalaiset katsovat, että amerikkalaiskoneet lentävät liian lähellä Kiinan rannikkoa, kun taas amerikkalaiset pitävät niitä tavanomaisina tiedustelulentoina kansainvälisessä ilmatilassa. Yhdysvaltain puolustusministeriö ei ole kommentoinut Washington Post -lehden tietoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme