Mainos
Mainos

Lehti: Musta laatikko kertoo kamppailusta Pennsylvanian koneessa

Pennsylvaniaan syyskuun 11. päivänä murskaantuneen koneen musta laatikko paljastaa, että koneessa tapeltiin ankarasti ennen sen maahansyöksyä. Asiasta on kertonut New York Times -lehti tänään.

Mustan laatikon mukaan koneen ohjaamossa keskusteltiin kiivaasti englanniksi ja arabiaksi. Nauhan ovat lehden mukaan kuunnelleet myös oikeusministeri John Ashcroft ja liittovaltion poliisin FBI:n johtaja Robert Mueller.

Lehden mukaan näyttää selvältä, että tappelu ohjaamossa aiheutti United Airlinesin koneen maahansyöksyn. Kone on ainoa viikko sitten kaapatuista neljästä koneesta, joka ei päässyt suunniteltuun hyökkäyskohteeseensa.

Nauhasta ei kuitenkaan käy ilmi, ketkä olivat mukana sillä kuultavissa keskusteluissa tai mitä koneessa lopulta tapahtui.

Viranomaisten mukaan osa matkustajista oli päättänyt hyökätä kaappaajien kimppuun kuultuaan kännyköiden välityksellä muista kaapatuista koneista. Kone syöksyi alas Lounais-Pennsylvaniassa.

Kaappaajien suunnittelemaksi maaliksi on arvailtu mm. Valkoista taloa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme