Mainos
Mainos

Lehti: Opiskelupaikka rahalla Oxfordista

Arvostetusta Oxfordin yliopistosta saa opiskelupaikan kovalla rahalla, paljasti Sunday Times -lehti tänään verkkonumerossaan.

Oxfordilla on aiemmin ollut tiukka maine siitä, että se ottaa opiskelijoita ainoastaan opintomenestyksen perusteella, eikä suosi ketään varallisuuden tai tausta vuoksi.

Skandaali paljastui, kun rikasta pankkiiria esittäneen lehtimiehen pojalle tarjottiin opiskelupaikkaa yliopistossa huomattavaa lahjoitusta vastaan. "Pankkiirille" kerrottiin, että hänen pojalleen voidaan perustaa ylimääräinen paikka oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Jotta tieto ei vuotaisi julkisuuteen "pankkiirille" ehdotettiin, että hän maksaisi lahjoituksen salaisen säätiön kautta. Lahjoitus olisi ollut 300 000 puntaa (lähes 490 000 euroa).

Salaisesti nauhoitetussa haastattelussa yliopiston korkea edustaja John Platt kertoi, että samanlaisia sopimuksia on tehty aiemminkin. Yliopiston varakansleri Colin Lucas ilmoitti pian paljastuksen jälkeen, että asiaa ryhdytään tutkimaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme