Mainos
Mainos

Lehti: Oppositio syyttää Ukrainan hallintoa uhkaavista viesteistä

Ukrainan oppositiojohtajien mukaan maan johto on syyllistynyt samaan väkivallan  yllyttämiseen,  jonka hallinto itse on tuominnut.

Asiasta kirjoittaa The New York Times -lehti. 

Hallituksen vastustajien mukaan viime aikojen toimilla on pyritty yllyttämään radikaalimpia mielenosoittajia ja toisaalta kylvämään epäilystä maltillisempien mielenosoittajien mieliin.

Ensimmäinen näistä toimista on julkista kokoontumista rajoittavien lakien hyväksyminen viime viikolla ja toinen parlamenttirakennuksen ohittavan protestimarssin estäminen sunnuntaina.

Kolmas teko tapahtui eilen. Oppositio kertoo, että eilisen tappelun läheisyydessä seisoville ihmisille lähetettiin tekstiviesti, jossa luki, että viestin vastaanottaja oli rekisteröity osanottajaksi levottomuuksiin.

Oppositiojohtajat syyttivät The New York Timesin eilisessä jutussa presidentti Viktor Janukovitshin hallintoa myös kaikkien neuvottelutarjousten torjumisesta. Janukovitsh on kuitenkin tänään tavannut oppositiojohtajia. 

Aamulla leimahtaneet väkivaltaisuudet mielenosoittajien ja poliisin välillä ovat jatkuneet pääkaupungissa Kiovassa. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen yhteenotoissa.

Myös edellisöiden kahakoissa on loukkaantunut satoja ihmisiä.

Euroopan unioni uhkasi tänään ryhtyä toimiin Ukrainaa vastaan mielenosoituksissa leimahtaneiden väkivaltaisuuksien takia. EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson mukaan EU on järkyttynyt mielenosoittajien kuolemista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme