Mainos
Mainos

Lehti: Pakistanissa salaisia vankiloita

Pakistanin hallitus kiistää tiedon, joiden mukaan se olisi pidättänyt ihmisiä laittomasti tai kiduttanut vankeja.

Pakistan on kaikessa hiljaisuudessa vapauttanut lähes sata terrorismista epäiltyä vankia salaisista pidätyskeskuksista, kertoo sanomalehti New York Times.

Vapautuksilla on lehden mukaan todennäköisesti pyritty estämään se, että maan johto joutuisi tunnustamaan salaisten vankiloiden laajan järjestelmän olemassaolon.

Lehti viittaa jutussaan pakistanilaisten lakimiesten ja ihmisoikeusryhmien tietoihin. Niiden mukaan vapautetut ovat osa niistä sadoista pakistanilaisista, joita maan turvallisuuspalvelut ovat pidättäneet Yhdysvaltojen johdolla käymänsä terrorismin vastaisen sodan varjolla.

Pakistanin hallitus kiistää, että se olisi pidättänyt ihmisiä laittomasti tai kiduttanut vankeja. Hallituksen mukaan monet kateissa olevista ovat itse asiassa tavallisissa vankiloissa syytettynä rikoksista ja toiset tapauksista ovat keksittyjä.

Mitään syytä äskettäisille vapautuksille hallitus ei ole kuitenkaan antanut, lehti kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme