Mainos
Mainos

Lehti: Perämies kärsi vakavasta masennuksesta

Germanwingsin turman aiheuttamisesta epäilty perämies kärsi vakavasta masennuksesta kuusi vuotta sitten, kirjoittaa saksalainen iltapäivälehti Bild.

Lehden mukaan perämies haki lääkäriapua vuonna 2009 ja sai edelleen hoitoa masennukseensa. Hän sai psykiatrista hoitoa ongelmiinsa puolitoista vuotta. Bild kirjoittaa, että tiedot ilmenevät asiakirjoista, jotka emoyhtiö Lufthansa välitti Saksan ilmailuviranomaiselle.

Lubitz keskeytti lentäjäkoulutuksensa väliaikaisesti, mutta läpäisi myöhemmin kaikki testit.  

The Times -lehden mukaan Lubitzin katsottiin koulutusaikanaan olevan hetkellisesti epäsopiva lentämään, koska hänellä oli psykologisia ongelmia. Hänen täytyi uusia kursseja. The Times -lehden mukaan syy oli masennus.

Lufthansan pääjohtaja Carsten Spohr sanoi eilen, että Lubitz oli keskeyttänyt opintonsa "melko pitkäksi ajaksi" kuusi vuotta sitten, mutta ei sanonut syytä. 

– Myöhemmin hän jatkoi opintoja ja läpäisi kaikki testit loistavasti, sanoi Spohr.

Lufthansa on kieltäytynyt kommentoimasta Lubitzin terveydentilaa.  

Bild kirjoittaa myös Germanwingsin viimeisistä minuuteista. Lehden haastattelemat turvallisuuslähteet kertoivat, että koneen kapteeni yritti murtautua lukittuun ohjaamoon kirveellä, mutta ei päässyt panssaroidun oven läpi. Germanwings vahvistaa, että koneen turvavarustukseen kuuluu kirves.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme