Mainos
Mainos

Lehti: Pistorius ei pääsekään kotiarestiin – nilkat puuttuvat

Eteläafrikkalainen paralympiajuoksija Oscar Pistorius saattaa joutua jäämään kaltereiden taakse arvioitua pidemmäksi aikaa.

Pistorius sai viiden vuoden vankeustuomion henkirikoksesta viime kuussa. Hän ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin helmikuussa 2013.

27-vuotiaan urheilijatähden oli määrä päästä vankilasta jo 10 kuukauden kuluttua ja kärsiä tuomionsa loppuun kotiarestissa. Brittilehti Daily Mailin mukaan vankilan viranomaiset ovat kuitenkin nyt ilmoittaneet, että Pistorius ei voi osallistua valvontaohjelmaan ja päästä kotiarestiin.

Syynä on se, että Pistoriuksella ei ole nilkkoja, joihin voisi asentaa seurantalaitteen. Pistorius syntyi ilman pohjeluita ja molemmat jalat amputoitiin polven alapuolelta, kun hän oli alle 1-vuotias.

Viranomaisten mukaan jalkaan tarkoitettua seurantalaitetta ei voi asentaa pikajuoksijan käyttämiin proteeseihin. Etelä-Afrikan laki kieltää myös laitteen kiinnittämisen ranteeseen, koska se olisi liian helppo ottaa pois siitä.

Valtionsyyttäjä on valittanut oikeuden antamasta tuomiosta ja rangaistuksen pituudesta. Päätös valituksesta tulee 9. joulukuuta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme