Mainos
Mainos

Lehti: Putinin kanta Ukrainan äänestykseen selviää myöhemmin

Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää kantansa Itä-Ukrainan kansanäänestyksien laillisuuteen, kun äänestyksen lopputulos on selvillä. Näin sanoo presidentin tiedottaja Dmitri Peskov Kommersant-lehdelle.

Peskovin mukaan Putinin kantaa on vaikea ennustaa.

Putin oli pyytänyt separatisteja lykkäämään äänestyksiä. Tiedottaja kuitenkin puolustaa niiden järjestämistä. Asukkaiden oli hänen mielestään toimittava oman suunnitelmansa mukaan, kun ottaa huomioon alueen tilanteen.

Kommersantin haastattelemat asiantuntijat arvelevat, ettei Putin välttämättä tunnusta nopeasti kansanäänestysten tuloksia vaan yrittää käyttää niitä kaupankäyntiin Ukrainan hallituksen ja lännen kanssa.

– Kyseessä ei ole Krim, sanoo Dmitri Polikanov Venäjän poliittisten tutkimusten keskuksesta.

Tulosten tunnustaminen ei hänen mukaansa ole yksinkertaista, sillä tunnustamisen jälkeen on vaikea tietää, mitä tehdä niillä.

Järjestäjien on määrä ilmoittaa tulokset iltapäivällä, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Ukrainan hallitus ja länsimaat tuomitsivat jo ennalta kansanäänestykset laittomina. Paikalla olleet toimittajat ovat raportoineet, etteivät äänestykset täyttäneet länsimaisia normeja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme