Mainos
Mainos

Lehti: Saddam paljastanut salaisia pankkitilejä

Brittilehden mukaan Saddam Hussein on kertonut kuulusteluissa kätkeneensä jopa 40 miljardia dollaria ulkomaisille pankkitileille.

Saddam ja lippu

Lontoossa ilmestyvän lehden mukaan Saddam Hussein on kertonut kuulusteluissa kätkeneensä jopa 40 miljardia dollaria ulkomaisille pankkitileille. Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston jäsen Iyad Allawi esitti väitteet ilmestyneelle Asharq al-Awsat -sanomalehdelle.

-Saddam on paljastanut rahoista huolehtineiden ihmisten nimet ja kertonut, kenellä on tietoa asevarastoista ja välineistä, Allawi sanoi.

-Hallintoneuvosto etsii 40 miljardin dollarin laajuisia varoja, jotka on talletettu Sveitsiin, Japaniin, Saksaan ja muihin maihin tekaistujen yritysten nimissä.

Allawin mukaan rahojen jäljittämiseen on pyydetty kansainvälistä apua.

Ministeri: Saddamille syyte kansanmurhasta

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi tänään, että Saddam Husseinia vastaan aiotaan nostaa syyte kansanmurhasta. Itar-Tassin mukaan Irakin ulkoministeri Hoshiar al-Zibar lupasi vieraillessaan Kuwaitissa, että entisen diktaattorin oikeudenkäynti tulee olemaan oikeudenmukainen ja rehellinen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme