Mainos
Mainos

Lehti: Saksalla uusi rauhansuunnitelma

Saksa valmistelee lehtitietojen mukaan uutta Kosovon rauhansuunnitelmaa. Suunnitelmalla olisi toteutuessaan YK:n hyväksyntä ja Venäjän tuki. Asiasta kertovat saksalaislehti Süddeutschen Zeitung ja brittilehti Guardian.

Suunnitelman mukaan EU hakisi YK:n päätöslauselmaa, joka antaisi valtuutuksen Kosovoon sijoitettaville kansainvälisille rauhanturvajoukoille. Tällä pyrittäisiin parantamaan Naton ja Venäjän suhteita, jotka ovat viilentyneet Jugoslavian selkkauksen vuoksi.

Guardianin mukaan Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin odotetaan ottavan asian esille EU-johtajien tapaamisessa Brysselissä tänään.
Süddeutschen Zeitung puolestaan kertoo, että suunnitelmasta on jo keskusteltu Nato-maiden keskuudessa. Se oli lehden mukaan esillä myös Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin ja Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin tapaamisessa Oslossa eilen.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme