Mainos
Mainos

Saksan Ebola-epäily osoittautui aiheettomaksi

Ebola-epäily on osoittautumassa vääräksi Saksassa, kirjoittaa paikallinen Berliner Zeitung -lehti.

Naista hoitava sairaala tiedotti, että naisen ei uskota kärsivän Ebolasta vaan suolistoinfektiosta. Sairaalan mukaan nainen ei myöskään ollut vieraillut Ebolan esiintymisalueella.  

30-vuotiaalla länsiafrikkalaisella naisella epäiltiin Ebola-tartuntaa, kun nainen alkoi voida pahoin ja lopulta pyörtyi työnvoimatoimistossa Berliinissä. Nainen oli oleskellut äskettäin lyhyen aikaa Länsi-Afrikassa.

Nainen kuljetettiin työvoimatoimistolta sairaalaan poliisisaattueessa. Myös useita naisen kanssa tekemisissä olleita ihmisiä kuljetettiin sairaalaan testattavaksi, ja virastorakennus sekä osia kadusta eristettiin tuntien ajaksi Prenzlauer Bergin alueella.

Karanneet Ebola-potilaat löydetty

Ebolan uhriluku on noussut jo 1 229:ään. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tauti tappoi loppuviikosta kolmessa päivässä 84 ihmistä. Suurin osa uhreista oli Liberiasta.  

Kuolonuhreja tauti vaati myös Sierra Leonessa ja Guineassa. Nigeriassa todettiin muutama tartunta, mutta kenenkään ei tiedetä kuolleen.  

Alkuvuodesta alkaneen epidemian aikana WHO:n tietoon on tullut reilut 2 200 tartuntaa.  

Liberian viranomaiset kertoivat tiistaina löytäneensä 17 ihmisen joukon, joka pakeni viikonvaihteessa karanteenikeskuksesta. Potilaiden epäillään sairastavan Ebolaa, ja heidät on siirretty toiselle klinikalle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme