Mainos
Mainos

Lehti: Salainen Arctic Sea -rahti lennätettiin Moskovaan

Ranskalainen Le Monde -lehti on esittänyt oman arvionsa Arctic Sea -rahtialuksen rahdin kohtalosta.

Lehden mukaan kaapparit ja merimiehet tuotiin takaisin Moskovaan niin raskaalla kalustolla, että on ”itsestään selvää” kyydissä olleen muutakin. Kaapparit tuotiin Kap Verdeltä Moskovaan kolmella Iljushin 76-sotilasrahtikoneilla, jotka pystyvät jokainen kuljettamaan noin 40 tonnin lastin.

- Epäilemättä nämä suuret koneet kuljettivat mukanaan Arctic Sean salaperäisen lastin. Ja kun lasti on turvassa, voidaan epäilijät päästää töihin, eikä laivalta löydy muuta kuin puuta, Le Monde kirjoittaa.

Venäjän viranomaiset ovat kuitenkin vakuuttaneet, että kateissa olleesta aluksesta on löydetty tähän mennessä vain puuta ja sahatavaraa. Venäjän syyttäjänviraston asettama tutkijaryhmä on painottanut, että alus ja sen lasti on tutkittu läpikotaisin.

Puuta Suomesta Algeriaan kuljettanut Arctic Sea -alus ja sen venäläismiehistö katosi Ruotsin aluevesillä heinäkuun lopulla. Se löydettiin uudelleen Kap Verdeltä elokuussa.

Katoaminen yhdellä Euroopan vilkkaimmista merireiteistä, laajat kansainväliset etsintäoperaatiot ja miehistön tarkka kuulusteleminen eristyksissä ovat aiheuttaneet spekulaatioita, että rahtialuksella olisi ollut mukanaan salainen lasti. Huhujen mukaan lastina olisi ollut aseita tai jopa ydinaseita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme