Mainos
Mainos

Lehti: Schröder tukee Prodin valintaa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder tukee Italian entisen pääministerin Romano Prodin valintaa EU:n komission uudeksi puheenjohtajaksi, kertoi saksalainen Die Welt -lehti tänään.

Lehti kertoi hallituslähteitä lainaten, että Prodi sai sekä Schröderin että Saksan ulkoministerin Joschka Fischerin tuen viime viikon lopulla järjestetyssä tapaamisessa. Schröder ei ole vielä virallisesti ilmoittanut kantaansa eroavan puheenjohtajan Jacques Santerin seuraajaan.

Die Welt -lehden mukaan Schröder keräsi tukea Prodille vieraillessaan EU-maissa viime viikolla. Schröderin sanottiin aiemmin tukevan Hollannin pääministerin Wim Kokin ehdokkuutta, mutta tämä on jo sanonut ettei ole käytettävissä tehtävään.

Komissiota koskeva kriisi on esillä Berliinissä keskiviikkona ja torstaina järjestettävässä EU:n huippukokouksessa. Schröderin mukaan varmaa ei kuitenkaan ole, päästäänkö tässä kokouksessa sopuun Santerin seuraajasta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme