Mainos
Mainos

Suomalainen hävittäjä teki hätälaskun Tanskassa

Suomalainen F-18-hävittäjäkone joutui laskeutumaan epäillyn jarruvian vuoksi Aalborgin lentoasemalle Tanskaan sunnuntaina, vahvistetaan Puolustusvoimista. Hävittäjä osallistui Aurora-sotaharjoitukseen Ruotsissa, mutta joutui laskeutumaan Aalborgiin, joka oli tapahtuma-aikaan lähin jarruvaijerillinen kenttä.

Karjalan lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Joni Mahosen mukaan lentäjä tai muut ihmiset eivät joutuneet tilanteessa vaaraan.

– Tämä on sinänsä normaalia toimintaa. Tällaisia tulee silloin tällöin ja sitten otamme varmuuden vuoksi koneita vaijeriin laskuun. Aalborg oli varakenttänä, eli oli tiedossa, että voimme käyttää sitä, jos tulee ongelmia.

Mahosen mukaan jarruvaijeri kulkee kiitotien yli, ja koneesta laskettava koukku tarttuu siihen.

– Kone pysähtyy muutaman sadan metrin matkalla vaijeriin. Eli jos vikaa olisi oikeasti, jäisi kone vaijeriin koukun avulla kiinni.

Suomalaishävittäjä laskeutui Aalborgin lentoasemalle sunnuntaina iltapäivällä. Mahosen mukaan sekä lentäjä että hävittäjä ovat jo tulleet pois Tanskasta.

Lentoaseman matkustajalennot viivästyivät hävittäjän laskeutumisen vuoksi, koska jarruvaijeri täytyi rullata pois ennen kuin kiitotietä voitiin taas käyttää, kertoo tanskalainen uutistoimisto Ritzau.

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme