Mainos
Mainos

Lehti: Suomalaisten alue Afganistanissa yhä levottomampi

Kapinallisten iskut Suomen ja Ruotsin valvonta-alueella Pohjois-Afganistanissa ovat kaksinkertaistuneet. Isaf-joukkoja vastaan on hyökätty seitsemän kertaa kolmen kuukauden sisällä, Svenska Dagbladet -lehti kertoo.

Kapinalliset ovat iskeneet afganistanilaisia poliiseja, armeijaa ja Isaf-joukkoja vastaan tänä vuonna yhtä useasti kuin koko viime vuonna yhteensä.

Viimeksi heinäkuun alussa itsemurhapommittaja iski suomalaisjoukkoja vastaan. Pommittaja kuoli epäonnistuneessa iskussa, mutta suomalaissotilaat säästyivät vammoitta.

Afganistanin tilannetta ovat kiristäneet entisestään elokuiset presidentinvaalit. Ennen suomalais-ruotsalaiset joukot lähinnä liikkuivat alueella ja keskustelivat paikallisten kanssa. Nyt kaikki aika menee paikallisten poliisien ja armeijan tukemiseen, eversti Olof Granander kertoo Svenska Dagbladetille.

Tunnelma pohjoismaisessa leirissä on kuitenkin pysynyt hyvänä.

-Meillä on edelleen erittäin hyvä yhteishenki ja ihmiset haluavat tehdä työnsä. On myös kavereita, erityisesti hyökkäysten kohteina olleiden suomalaisten puolella, jotka kiittävät jotakuta tuolla ylhäällä selviytymisestään, Granander sanoi.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme