Mainos
Mainos

Lehti: Sveitsi rakentanut parakkeja keskitysleireille

Paljastukset puolueettoman Sveitsin sodanaikaisesta yhteistyöstä Hitlerin Saksan kanssa jatkuvat. Zürichiläinen sanomalehti Cash kertoo, että Sveitsi toimitti satoja parakkeja Saksan keskitysleireille. Äskettäin Sveitsin on kerrottu ostaneen kultaa ja tehneen muitakin kauppoja natsien kanssa.

Parakit rakennettiin 204 vankia varten, mutta leirejä hallinneet ja vartioineet SS-joukot ahtoivat kuhunkin parakkiin jopa 1600 vankia. Tämän 13 miljoonan Sveitsin frangin arvoisen toimituksen järjesti kapteeni Guisann, Sveitsin armeijan silloisen komentajan kenraali Henri Guisanin poika.

Toimitussopimus allekirjoitettiin muutamia päiviä sen jälkeen kun Wannseen konferensissa Berliinissä oli päätetty ns. Endlösungista (Loppuratkaisusta) ja sitä seuranneesta yli kuuden miljoonan juutalaisen joukkomurhasta.

Useimmat sveitsiläisparakit pystytettiin Dachaun ja Oranienburgin keskitysleireihin, joiden olemassaolosta sveitsiläiset kiistävät tienneensä mitään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme