Mainos
Mainos

Lehti: Terroriteon vaara Britanniassa huipussaan

Sunday Telegraph -lehden mukaan terrori-iskujen uhka on jatkuvasti kasvussa. Myös Scotland Yard myöntää vaaran olevan todellinen.

Terroriteon uhka Britanniassa on korkeimmillaan sitten syyskuun terrori-iskujen vuonna 2001, kertoo brittiläinen sanomalehti Sunday Telegraph. Lehti perustaa tietonsa haltuunsa saamaan salaiseen tiedustelumuistioon.

Muistion mukaan Britanniassa olisi yli 2000 al-Qaida-verkostoon kytköksissä olevaa henkilöä. Britanniaan ja Yhdysvaltoihin kohdistuva uhka tulee myös edelleen kasvamaan, lehti arvelee.

Pahin terroristien koulutusalue on Afganistan. Irakissa al-Qaida on lehden mukaan "sitkeästi läsnä ja tehokas", ja Pakistanissa verkoston toimintamahdollisuudet ja taloudellinen tilanne ovat parantuneet.

Scotland Yard kommentoi lehden tietoja uutistoimisto Reutersille toteamalla, että "uhka on todellinen, kuten olemme saaneet kuluneina kuukausina ja vuosina huomata". Britannian hallitus ei kommentoinut.

Heinäkuussa 2005 yhteensä 52 ihmistä sai surmansa Lontoon joukkoliikenteeseen tehdyissä neljässä terrori-iskussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme