Mainos
Mainos

Lehti: Todisteita Gaddafin sotarikoksista kätketty Misrataan

Tuhansia dokumentteja, jotka osoittavat Libyan johtajan Muammar Gaddafin tehneen mahdollisia sotarikoksia säilytetään kätkettynä Misratan kaupunkiin, kirjoittaa brittiläinen The Observer -lehti. Lehti kertoo nähneensä osan aineistosta.

Eräs dokumenteista osoittaa, kuinka joukoille annettiin käsky näännyttää Misratan asukkaat piirityksen aikana.

- On ehdottomasti kielletty päästää tarvikeautoja, polttoainetta tai muita huoltoautoja Misrataan porteista ja tarkastuspisteistä, komennon antanut kenraali sanoi.

Toinen todiste osoittaa, että armeija antoi käskyn jahdata haavoittuneita kapinallisia, mikä rikkoo Geneven sopimusta.

Observerin mukaan mukana on myös dokumentti, joka osoittaa Gaddafin antaneen käskyn tuhota Misrata lopullisesti. Gaddafi sanoo, että "sinisen meren tulee muuttua punaiseksi" asukkaiden verestä.

Todisteiden uskotaan olevan ratkaisevia, mikäli Gaddafia vastaan nostetaan sotarikossyytteitä. Todisteet on tarkoitus esittää kansainväliselle rikostuomioistuimelle ICC:lle heti, kun tutkija pääsee matkustamaan Misrataan, joka on jatkuvien pommitusten kohde.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme