Mainos
Mainos

Lehti: Trump kertoi FBI-pomon potkuista Lavroville – "Sekopään erottaminen helpotti paineita"

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut FBI-pomo James Comeyn erottamisen lieventäneen Trumpiin kohdistuneita paineita.

Lehden mukaan Trump kertoi asiasta Yhdysvalloissa viime viikolla vierailleelle Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville

Tapaamisesta on tehty muistio, jonka nimettömänä pysyttelevä virkamies oli lukenut New York Timesille. Toinen virkamies oli myös vahvistanut muistion sisällön.

Lehden mukaan Trump oli myös kutsunut Comeya sekopääksi.

Trump oli antanut Comeylle potkut vain päivää ennen tapaamista Lavrovin kanssa.

Trump erotti Comeyn yllättäen FBI:n johtajan paikalta. Teko oli hyvin poikkeuksellinen. Comey johti tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Trumpin hallinto on sanonut, että Comey erotettiin luottamuspulan takia ja että Comeyn johdolla FBI ajautui sekasorron tilaan. 

WP: Yksi Trumpin nykyisistä neuvonantajista FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteena 

Washington Post puolestaan kertoo, että yksi presidentti Donald Trumpin tämänhetkisistä läheisistä neuvonantajista on liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteena. Washington Post nojaa uutisoinnissaan tutkintaa tunteviin nimettömiin lähteisiin.

Aikaisemmin oli tiedossa vain, että tutkintaa tekevät ovat kiinnostuneita Trumpin entisestä turvallisuusneuvonantajasta Michael Flynnistä ja hänen kampanjapäällikkönään hetken aikaa toimineesta Paul Manafortista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme