Mainos
Mainos

Lehti: USA haluaa lisätä joukkojaan Afrikassa

Yhdysvallat haluaa lisätä sotajoukkojensa määrää Afrikassa. Sanomalehti New York Timesin mukaan Yhdysvallat katsoo, että Afrikassa on nykyisellään liiaksi turvapaikkoja terroristiryhmille. Lehti siteeraa artikkelissaan Pentagonin tekemää laajaa arviota siitä, minne Yhdysvaltain joukkoja tulisi sijoittaa.

Useiden korkeiden upseerien mielestä Afrikassa on monia piileviä uhkia. Yhdysvallat haluaisi ainakin parantaa suhteitaan Marokkoon ja Tunisiaan, saada pääsyn tukikohtiin Malissa ja Algeriassa, sekä solmia lentokoneiden välitankkaussopimukset Senegalin ja Ugandan kanssa.

Muutamat aloitteista ovat vasta alkutekijöissään, mutta muutamien toteutus on jo käynnissä. Lehden tietojen mukaan Yhdysvallat ei kuitenkaan havittele pysyviä tukikohtia Afrikasta. Tukikohtia käytettäisiin koulutukseen ja ajoittaisiin iskuihin terroristiryhmiä vastaan.

-Nämä ryhmät ovat samankaltaisia kuin al-Qaida. Ne eivät ole yhtä kehittyneitä tai laajalle levinneitä, mutta tavoitteet ovat samat. He ovat pahoja ihmisiä ja heitä on pidettävä silmällä, sanoi lehden haastattelema kenraali Charles Wald.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme