Mainos
Mainos

Lehti: USA:n sotakoneisto valmiina

Yhdysvalloilla on piakkoin tarpeeksi sotilaita ja sotakalustoa Persianlahden alueella Irakiin suuntautuvaa hyökkäystä varten, New York Times -sanomalehti kertoi tänään.

Nimettömiin korkea-arvoisiin sotilaslähteisiin nojautuen lehti kertoi, että Persianlahden alueella tai sen lähettyvillä on jo 60 000 sotilasta, 200 lentokonetta ja muuta sotakalustoa. Lisäksi neljä lentotukialusta on matkalla asemiin sodan varalta.

Presidentti George W. Bushin mahdollinen hyökkäyskäsky kyettäisiin toteuttamaan muutamassa päivässä, lähteet kertoivat.

Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteiden mukaan Yhdysvallat päättää mahdollisesta hyökkäyksestä kuitenkin vasta sitten kun joukko diplomaattisia ja sotilaallisia toimia on viety päätökseen. Näihin toimiin kuuluvat muun muassa YK:n asetarkastukset Irakissa.

Yhdysvaltain sotilassuunnittelijat aloittavat huomenna kenraali Tommy Franksin johdolla Qatarissa tietokoneavusteisen sotaharjoituksen, jonka on määrä jäljitellä mahdollista hyökkäystä Irakiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme