Mainos
Mainos

Lehti: USA on mitannut säteilyä moskeijoissa

Amerikkalaislehden mukaan FBI ja Yhdysvaltain hallitus ovat tarkkailleet radioaktiivista säteilytasoa yli sadassa muslimeihin liittyvässä paikassa kolmen vuoden ajan. Hallitus kiistää kuitenkin väitteet muslimeja vastaan suunnatusta ohjelmasta.

Yhdysvaltain hallitus on mitannut radioaktiivista säteilyä muslimien kodeista, työpaikoilta ja moskeijoista ainakin kuudessa amerikkalaisessa kaupungissa, kertoo US News and World Report -lehti verkkosivuillaan.

Liittovaltion poliisi FBI ja hallituksen ydinaseasiantuntijat ovat lehden mukaan tarkkailleet yli sataa muslimeihin liittyvää paikkaa Washingtonin alueella, ja lisäksi mittauksia on tehty New Yorkissa, Chicagossa, Detroitissa, Las Vegasissa ja Seattlessa.

Huippusalaisen ohjelman taustalla ovat ydinterrorismiin liittyvät huolet syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen. Säteilytasoja on lehden mukaan valvottu yli kolmen vuoden ajan.

Paikkojen tarkkailu on ajoittain pakottanut tutkijat menemään yksityisalueille ilman minkäänlaista etsintälupaa, lehti kirjoittaa.

Mahdollisen ydinpommin lisäksi asiantuntijat ovat etsineet myös niin kutsuttuja likaisia pommeja eli räjähteitä, joissa on mukana radioaktiivista materiaalia.

Lehden mukaan lähes kaikki valvontakohteet Washingtonissa ovat olleet muslimikohteita. Viranomaiset kiistävät kuitenkin, että kyse olisi muslimeja vastaan suunnatusta ohjelmasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme