Mainos
Mainos

Lehti: Venäjä pihisti Syyria-ehdotuksen Pohjoismailta?

Venäjän ehdotus Syyrian kemiallisten aseiden kansainvälisestä valvonnasta oli alun perin Pohjoismaiden ja Baltian maiden ajatus.

Norjalaisen VG-lehden mukaan idea nousi esiin maiden ulkoministereiden videokokouksessa 30. elokuuta Norjan ja Ruotsin ulkoministereiden aloitteesta. Ajatuksen välitti Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville seuraavana päivänä Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Ehdotus nousi esille myös presidentti Barack Obaman vierailulla Tukholmassa, VG kirjoittaa.

– En voi sanoa, että meillä oli ratkaisu. Mutta varmasti vaikutimme jotain, Norjan ulkoministeri Espen Barth Eide kommentoi lehdelle.

Lavrov julkisti ehdotuksen viime maanantaina. Hän keskustelee asiasta tänään Genevessä Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää kiinni kannastaan, että Damaskoksen kaasuisku oli Syyrian kapinallisten työtä. Putin perustelee Venäjän Syyria-linjaa New York Times -lehdessä julkaistussa kirjoituksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme