Mainos
Mainos

Lehti: Venäjä pyytää kymmeniä miljardeja hätäapua

Venäjä on pyytänyt johtavilta teollisuusmailta eli G7:ltä ja yksityispankeilta yli 10 miljardin dollarin (yli 54 miljardin markan) hätäapua selvitäkseen talouskriisistä, kertoo japanilainen talouslehti.

Johtavan talouslehden Nihon Keizai Shimbunin mukaan Venäjä on esittänyt epävirallisen pyynnön G7:n maille ja yksityisille rahoituslaitoksille Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Japanissa. Lehden mukaan G7-maat pitävät apulaisvaltiovarainministeritasoisen kokouksen ensi viikolla Pariisissa. Kokouksessa Venäjän odotetaan esittävän avunpyyntönsä virallisesti.

Venäjän hallitus ja keskuspankki ovat aiemmin toistuvasti sanoneet, että ne pystyvät tasapainottamaan rahoitusmarkkinat ilman ulkopuolista apua.

Japanin hallituslähteiden mukaan Japani ei aio harkita lisäavun antamista Venäjälle. Lähteet eivät kyenneet myöskään vahvistamaan, että G7 harkitsisi talousavun lisäämistä Venäjälle.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme