Mainos
Mainos

Lehti: Venäjä rajoitti ruotsalaisupseerien liikkumista – Ruotsi antoi samalla mitalla

Ruotsi ja Venäjä ovat rajoittaneet toistensa sotilasasiamiesten toimintaa, uutisoi Svenska Dagbladet.

Lehden haltuunsa saaman sähköpostikirjeenvaihdon mukaan Venäjä on estänyt Ruotsin sotilasasiamiesten pääsyn joihinkin rakennuksiin sekä Venäjän puolustusministeriön ja asevoimien tilaisuuksiin.

Ruotsi on puolestaan vastannut tähän ilmoittamalla, että sama käytäntö koskee myös venäläisiä sotilasasiamiehiä Ruotsissa.

Lundin yliopiston tiedustelutiedon analyysin professorin Wilhelm Agrellin mielestä maiden välisessä tiedustelutoiminnassa on nähtävissä muutoksia, joita voisi kutsua sotaa edeltäväksi tasoksi. Hän ei kuitenkaan tarkoita, että edessä olisi aseellinen konflikti.

Ruotsin ja Venäjän sotilaallinen yhteistyö loppui Krimin valtauksen vuoksi.

– Se, että venäläiset vastasivat rajoittamalla asiamiesten liikkumis- ja vierailuvapautta, osoittaa tilanteen vakavuutta, Agrell sanoo lehdessä.

Sotilasasiamiehet ovat ulkomailla diplomaatteina työskenteleviä upseereja.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot