Mainos
Mainos

Lehti: Voimakasta painostusta Hodorkovskin oikeudenkäynnissä

Venäläisen ex-oligarkki Mihail Hodorkovskin tuominnut tuomari joutui avustajan mukaan voimakkaan ylhäältä tuleen painostuksen kohteeksi oikeudenkäynnin aikana.

Tuomioistuimen tiedottaja Natalia Vasiljeva sanoo, että kun oikeudenkäynti sujui odotusten vastaisesti, tuomari Viktor Danilkinin täytyi heti informoida ylempää, Moskovan kaupungin tuomioistuinta. Tuomari sai sieltä myös menettelyohjeita.

Vasiljeva arvelee myös, että Danilkinin kirjoittama tuomio ei tyydyttänyt ylempiä, joten hän sai luettavakseen jonkun toisen kirjoittaman tuomion.

Vasiljevan haastattelu julkaistiin liberaalilla Gazeta.ru-nettisivustolla ja Dozhd-televisiokanava. Hän arvioi saavansa potkut haastattelun jälkeen.

Tuomari Danilkin leimasi heti Vasiljevan väitteet herjaukseksi, ja Moskovan kaupungin oikeus sanoi niitä provokaatioksi.

Hodorkovski sai joulukuussa kuusi vuotta vankeutta rahanpesusta ja kavalluksesta. Ex-suurliikemies on istunut vankilassa jo kahdeksan vuotta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme