Mainos
Mainos

Lehti: Yhdysvallat mukaan Saddamin oikeudenkäyntiin

Yhdysvaltain oikeusministeriön työryhmä aikoo matkustaa Irakiin keräämään todisteita maan entistä johtajaa Saddam Husseinia vastaan, kertovat The New York Times -sanomalehden verkkosivut. Aiemmin amerikkalaiset ovat sanoneet, että sotarikosoikeudenkäynnit ovat irakilaisten vastuulla.

Yhdysvaltain oikeusministeriön ryhmään kuuluu viitisenkymmentä syyttäjäviranomaista, tutkijoita ja lakimiehiä, kertoi oikeusministeriön edustaja lehdelle.

Presidentti George Bushin kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Condoleezza Ricen allekirjoittama, aiemmin salassapidetty ohje määrää Yhdysvaltain hallituksen ottamaan asiassa aloitteen ja valmistelemaan oikeudenkäyntiä Saddamia vastaan.

Tammikuussa annetun ohjeen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö johtaa toimintaa. CNN-uutiskanavan mukaan ryhmällä on neuvoa-antava rooli. Myös muiden länsiliittoutuman maiden odotetaan antavan henkilökuntaa hankkeeseen.

Amerikkalaisviranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että sotarikosoikeudenkäynnit ovat irakilaisten vastuulla, totesi CNN verkkosivullaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme