Mainos
Mainos

Lehti: YK lähetti rauhanturvaajia kotiin raiskausepäilyjen takia

Lehti ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla, että joitakin YK:n rauhanturvaajia ja siviilityöntekijöitä epäillään lasten raiskauksista. YK ja Sudanin hallitus ovat ilmoittaneet tutkivansa väitteet.

YK on lähettänyt neljä rauhanturvaajaa kotiin Sudanin hyväksikäyttöepäilyjen takia, kertoo brittilehti Daily Telegraph. Lehden haastattelemien nimettömien YK-lähteiden mukaan kaikki neljä ovat kotoisin Bangladeshista.

Yhtä heistä syytetään lehden mukaan alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kolmea muuta siitä, että he tiesivät asiasta mutta jättivät rikoksen ilmoittamatta.

Lehti kertoi aikaisemmin tällä viikolla, että joitakin YK:n rauhanturvaajia ja siviilityöntekijöitä epäillään lasten raiskauksista. Sekä YK että Sudanin hallitus ovat ilmoittaneet tutkivansa väitteet.

Syytökset osuvat arkaan paikkaan, sillä YK pyrkii parhaillaan aloittamaan uuden rauhanturvaamistehtävän Darfurissa Länsi-Sudanissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme