Mainos
Mainos

Lehtitieto: USA hylännyt ilmaiskut

Yhdysvaltain väitetään hylänneen suunnitelmat massiivisista ilmaiskuista Afganistaniin. Tänään ilmestyneen Newsweek-viikkolehden mukaan Yhdysvallat aikoo pommitusten sijaan käyttää iskuissaan erikoisjoukkoja.

Presidentti George W. Bushin hallinto on päätynyt strategianmuutokseen, koska Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen tukikohdat eivät tarjoa otollisia ilmaiskukohteita. Lehden mukaan mm. terroristileirit ovat viime päivinä tyhjentyneet, joten selkeitä ilmaiskukohteita olisivat vain tv- ja tutka-asemat.

Nimettömien lähteiden mukaan mm. Yhdysvaltain merivoimien erikoisjoukot olisivat jo saaneet käskyn siirtyä Afganistaniin. Lehden tietojen mukaan terrori-iskujen pääsyylliseksi nimettyä Osama bin Ladenia ja hänen joukkojaan etsitään mahdollisesti myös Sudanista ja Libanonista.

(MTV3-STT-AFP)

Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta amerikkalaisesta pelkää, että sotatoimet johtaisivat uusiin terrori-iskuihin Yhdysvalloissa.

Katso Mika Hentusen raportti (Huomenta Suomi 01.10.2001)
Taistelut talebanien ja oppositiossa olevan Pohjoisen liiton välillä kiihtyvät Afganistanissa. Tadzhikistanin puolella pelätään, että talebanit voisivat iskeä rajan toiselle puolelle kostoksi siitä, että Tadzhikistan tukee Afganistanin oppositiota ja kansainvälistä terrorismin vastaista toimintaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme