Mainos
Mainos

Leijonan surmannut mies joutui hyeenalauman uhriksi

Kenialainen paimen on menehtynyt hyeenalauman hyökkäyksessä Maralalin safarialueella.

35-vuotias mies oli kävelemässä kotiin, kun yllättäen leijona hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies taisteli aikansa leijonan kanssa ja onnistui surmaamaan eläimen. 

Hänen kohtalokseen koitui kuitenkin hyeenalauma, joka hyökkäsi uupuneen uhrin kimppuun. Hyeenat ehtivät raadella miehen henkihieveriin, ennen kuin paikalle saapui motoristi, joka ajoi uhrin sairaalaan.

Vakavia vammoja saanut mies kuljetettiin helikopterilla Nairobiin leikkaukseen, missä hän kuitenkin menehtyi vammoihinsa, kertoo BBC. 

Ennen kuolemaansa mies oli ehtinyt kertoa lääkärille taistelleensa leijonan kanssa puoli tuntia, ennen kuin onnistui surmaamaan eläimen keihäällä.

Mies kuului Samburu-heimoon, jossa nuorukaisten aikuistumisriittiin kuuluu olennaisena osana leijonan surmaaminen.

Hyeenat syövät yleensä muiden petoeläinten jättämiä raatoja.

– Eläimet olivat todennäköisesti hyvin nälissään ja ymmärsivät, että uhri oli haavoittuvainen väsyttyään taistelussa leijonan kanssa, totesi Kenian luonnonpuistoista vastaan viraston tiedottaja Paul Udot toimittajille. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme