Mainos
Mainos

Leijonien määrä uhkaa puolittua Afrikassa

Leijonien määrä uhkaa puolittua Afrikassa vuoteen 2035 mennessä, selviää PNAS-tiedelehdessä piakkoin julkistettavasta tutkimuksesta.  

Tilanne on hälyttävin Länsi-Afrikassa, jossa on vain kaksi suurta leijonapopulaatiota ja jossa leijonien määrän ennustetaan puolittuvan 20 vuoden sisällä.  

Leijona on jo julistettu äärimmäisen uhanalaiseksi Länsi-Afrikassa, mutta tutkijoiden mielestä leijona pitäisi listata uhanalaiseksi myös keskisessä ja itäisessä Afrikassa, joissa se on listattu vaarantuneeksi.  

Afrikassa elää nykyisin noin 20 000 leijonaa, kun niitä vielä 1950-luvulla oli kymmenkertainen määrä.

Alueet, joilla niitä havaitaan, ovat kaventuneet neljännekseen entisestä. Suurimmat uhkat leijonille ovat metsästys ja niiden elintilan muuttaminen viljelyalueeksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot