Mainos
Mainos

Leipomo sai 135 000 dollarin sakot kieltäydyttyään homohäiden kakusta

Amerikkalainen oikeusistuin määräsi torstaina, ettei leipuri voi kieltäytyä toimittamasta hääkakkuja samaa sukupuolta olevien häihin sillä perusteella, että se on vastoin hänen uskonnollista vakaumustaan.

Leipuri Jack Phillips ja hänen Masterpiece Cakeshop -yrityksensä Coloradossa kieltäytyivät vuonna 2012 tekemästä hääkakkua miesparin häihin vedoten uskonnollisiin seikkoihin ja sanavapauteen. Oikeus ei tälle perustelulle lämmennyt.

– Masterpiece voi edelleen tuoda julki uskonnollisia näkemyksiään, kuten samaa sukupuolta olevien avioliiton vastustamista. Jos he kuitenkin haluavat toimia julkisissa tiloissa ja harjoittaa liiketoimintaa Coloradossa, laki estää heitä valitsemasta asiakkaita seksuaalisen suuntautumisen perusteella, sanottiin perusteluissa.

Viime kuussa Oregonissa sijaitseva leipomo tuomittiin 135 000 dollarin sakkoihin, koska se ei ollut toimittanut kakkua samaa sukupuolta olevien häihin vuonna 2013.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme