Mainos
Mainos

Lemmikki rauhoittaa stressiä paremmin kuin puoliso

Stressaantuneelle ihmiselle on enemmän apua kissasta tai koirasta kuin aviopuolisosta, arvioi tuore amerikkalaistutkimus. Lemmikeillä on myös rauhoittavampi vaikutus ihmiseen kuin ystävillä, todetaan lääketieteellisen Psycosomatic Medicine -lehden tutkimuksessa.

Tutkimuksessa oli mukana 240 avioparia, jotka joutuivat erilaisiin stressiä aiheuttaviin tilanteisiin, mm. laskemaan hankalia laskutehtäviä. Buffalon yliopiston tutkijat mittasivat tutkimustilanteissa osanottajien sykettä ja verenpainetta. Tutkijat havaitsivat, että lemmikin läsnäolo auttoi ihmisiä pitämään stressin alemmalla tasolla ja palautumaan stressistä nopeammin kuin läheisen ystävän tai aviopuolison läsnäolo.

Aviopuolison tai ystävän läsnäolo lisäsi tutkijoiden mukaan virheiden todennäköisyyttä laskutehtävissä. Ja vaikka heidän läsnäolonsa olikin toisaalta rauhoittavaa, lisäsi se samalla tutkimushenkilöiden suorituspaineita.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme