Mainos
Mainos

Lennart Meri ilmoitti presidenttiehdokkuudestaan

Viron presidentti Lennart Meri haluaa jatkaa virassaan toisenkin kauden. Meri ilmoitti asettuvansa ehdokkaaksi vaalissa, joka ratkeaa maan parlamentin äänestyksessä 26. elokuuta.

-Olen täysin tietoinen vastuusta, jonka otan. Tiedän että tehtävä ei ole helppo, koska Virolla ei ole turvallisuustakeita ja koska Pohjois-Eurooppaan on muodostumassa turvallisuustyhjiö, Meri sanoi presidentinlinnan edustalla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Meri kertoi päätöksestään sen jälkeen, kun useiden puolueiden kansanedustajat olivat pyytäneet häntä asettumaan ehdolle myös toiseksi virkakaudeksi. Meri tarvitsee äänestyksessä 68 kansanedustajan tuen 101-paikkaisessa parlamentissa.

Toistaiseksi kukaan muu virolaispoliitikko ei ole ilmoittanut virallisesti ehdokkuudestaan. Yleisesti uskotaan, että ainakin parlamentin varapuhemies, jo neuvostoaikana maan johdossa ollut Arnold Rüütel asettuu ehdokkaaksi.
(STT-BNS-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme