Mainos
Mainos

Lentokentän vieressä asuminen syö terveyttä

Lentokentän vieressä asuminen ei ole vain ärsyttävää vaan myös epäterveellistä, sanovat tutkijat. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan yöllinen lentokoneista tuleva meteli nostaa nukkuvan ihmisen verenpainetta.

Tutkimuksessa mitattiin 140 vapaaehtoisen verenpainetta 15 minuutin välein yöllä. Vapaaehtoiset asuivat Lontoon Heathrow'n ja kolmen muun vilkkaan eurooppalaisen lentokentän lähellä. Mitä kovempi melu, sitä korkeammaksi koehenkilöiden verenpaine nousi, kertoi tutkimusta johtanut Lars Jarup.

EU:n komission rahoittama tutkimus julkaistiin European Heart Journal -lehdessä.

Tutkijoiden mukaan vähintään viisi vuotta vilkkaan lentokentän lähellä tai lentokoneiden reitillä asuvilla on suurempi riski saada verenpainetauti kuin hiljaisempien alueiden asukeilla. Myös esimerkiksi tieliikenteen melu nosti verenpainetta.

Jarupin mukaan ratkaisevaa onkin desibelien määrä, ei niiden lähde. Useimmiten tieliikennemelu jäi yöllä siedettäviin mittoihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme