Mainos
Mainos

Lentokenttäampumisesta epäillyn veli ihmettelee: "Laittoivat sairaalaan ja antoivat aseen"

Floridan lentokenttäampujan motiivi oli lauantaina edelleen hämärän peitossa.

Yhdysvaltojen viranomaiset jatkoivat epäillyn ampujan, 26-vuotiaan Esteban Santiagon, kuulusteluja. Viranomaisten mukaan terrorismin mahdollisuutta ei voida sulkea pois, mutta mediassa huomio kiinnittyi Santiagon mielenterveysongelmiin.

New Jerseyssä syntynyt, mutta Alaskassa asunut Santiago palveli Yhdysvaltojen kansalliskaartissa, kunnes hänet vapautettiin palveluksesta heikon suoriutumisen vuoksi viime vuonna.

Perheenjäsenet kertoivat medialle, että palvelusaika oli vaikuttanut Santiagoon vahvasti. Erityisen traumaattinen oli ollut komennus Irakiin, mistä hän palasi vuonna 2011.

– Hänen mielensä ei ollut kunnossa. Hän puhui tuhoista ja siitä, miten lapsia tapetaan (Irakissa), Maria Ruiz Rivera kertoi uutiskanava CNN:lle.
Eri lähteiden mukaan Santiagolla oli ollut vihanhallintaongelmia, ja hän oli kertonut kuulevansa ääniä.

"CIA pakottaa katsomaan Isis-videoita"

Santiago tuli viranomaisten tietoon marraskuussa, kun hän NBC-uutisten viranomaislähteiden mukaan meni liittovaltion poliisin FBI:n toimistoon Alaskan Anchoragessa ja kertoi, että keskustiedustelupalvelu CIA pakottaa hänet katsomaan äärijärjestö Isisin videoita.

Epäillyn Puerto Ricossa asuva veli Bryan Santiago kertoi uutistoimisto AP:lle, että Santiago vietiin sairaalaan, missä hänelle tehtiin psykiatrinen arvio. Veljen mukaan sen jälkeen Santiago päästettiin pois sairaalasta ilman mitään jatkoseurantaa.

– Kuinka on mahdollista, että liittovaltio tietää, he laittavat hänet sairaalaan vain neljäksi päiväksi ja sitten antavat hänelle aseen takaisin, veli kysyi.

Santiagon epäillään tappaneen viisi ihmistä Fort Lauderdalen lentokentällä perjantaina. Poliisin mukaan Santiago saapui kentälle lennolla Alaskasta. Hän laittoi ruumaan laukun, jossa oli ilmeisesti ainoastaan hänen aseensa.

Laskeuduttuaan Fort Lauderdaleen Santiago nouti laukkunsa matkatavarahihnalta, otti sieltä aseen ja avasi tulen muita matkatavara-aulassa olleita kohti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme