Mainos
Mainos

Lentokentille uusia ohjeita: Varaudu käynnistämään puhelimesi

Yhdysvaltoihin lentävät matkustajat voivat joutua vastedes käynnistämään sähkölaitteensa lentokenttävirkailijan vaatimuksesta.

Jos matkustaja ei suostu käynnistämään tai saa päälle esimerkiksi älypuhelintaan tai taulutietokonettaan, sen tuominen lentokoneeseen voidaan kieltää.  

Turvatarkastusten tiukennukset koskevat Euroopasta ja Lähi-idästä Yhdysvaltoihin suuntautuvia suoria lentoja. Yhdysvallat on vaatinut joitakin lentokenttiä kiristämään turvatoimiaan. Tarkastukset koskevat etenkin elektronisia laitteita, koska terroristien pelätään pystyvän hyödyntämään niitä pommi-iskuissa.  

Yhdysvallat haluaa, että kaikkien matkustajien elektroniset laitteet läpivalaistaan ja että summittaisten tarkastusten määrää nostetaan.  

Ainakin Britannia, Ranska ja Belgia ovat kertoneet tiukentavansa turvallisuusvaatimuksia. Suomessa ei ole toistaiseksi nähty tähän tarvetta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme