Mainos
Mainos

Lentokenttiä suljettu ja avattu tuhkapilven liikkeiden mukaan

Islantilaisesta tulivuoresta lähtöisin oleva tuhkapilvi on aiheuttanut jälleen jännitysmomentteja lentomatkustajille Euroopassa. Ongelmia on tänään ilmennyt lähinnä Etelä-Ranskassa, Portugalissa ja Saksassa.

Espanjassa sen sijaan tilanne on parantunut eilisestä huomattavasti. Eilen suljettuna oli parikymmentä kenttää, joista suurin osa avattiin aamulla. Iltapäivällä jouduttiin kuitenkin sulkemaan uudelleen seitsemän kenttää, mutta vilkas Barcelonan kenttä pysyi auki.

Italiassa Milanon kentät on jälleen avattu liikenteelle. Näin ollen Finnairin kone pääsi lähtemään sinne aikataulun mukaisesti kello 16.05. Sen sijaan Milanossa kentän avautumista odotellut Finnairin kone laskeutui Helsinki-Vantaalle vasta iltaseitsemän jälkeen, kolme ja puoli tuntia aikataulustaan myöhässä.

Iltapäivällä Münchenin ja Stuttgartin alueen lentokentät suljettiin Etelä-Saksan ylle siirtyneen tuhkapilven takia. Lentokentät suljettiin kello 16 Suomen aikaa ja satoja lentoja on jouduttu perumaan. Myös Itävallassa saatetaan sulkea kenttiä vielä tänään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme