Mainos
Mainos

Lentokenttien turvallisuus vuotaa yhä pahoin USA:ssa

Chicagossa O'Haren lentokentälle tehdyssä ratsiassa pidätettiin 23 ihmistä, jotka olivat tulleet maahan laittomasti Meksikosta.

Yhdysvaltain lentokentillä työskentelee edelleen runsaasti ihmisiä väärillä henkilötiedoilla. Turvariski paljastui alkuviikolla Chicagossa, kun viranomaiset tekivät ratsian paikalliselle O'Haren lentokentälle.

Ratsiassa pidätettiin 23 ihmistä, jotka olivat tulleet maahan laittomasti Meksikosta. Heillä oli väärennetyt henkilöpaperit.

Yhdysvalloissa otettiin WTC-iskujen jälkimainingeissa kuusi vuotta sitten käyttöön tiukat ohjeet lentokenttähenkilöstön palkkaamisessa. Määräysten mukaan erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava etenkin sellaisten henkilöiden suhteen, joille annetaan pääsy kiitoradoille ja rahdinkäsittelyyn.

Sääntöjen mukaan tällaisten henkilöiden sormenjäljet on tarkistettava ja FBI:n pitää selvittää heidän taustansa sekä tehdä heistä turvallisuusarvio. Chicagossa kuitenkin kävi ilmi, että pelkästään yhden alihankkijan palveluksessa työskenteli 110 ihmistä, joiden sosiaaliturvatunnus oli keksitty tai kuului jollekin aivan toiselle. Myös kuolleiden tunnuksia oli käytetty.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme