Mainos
Mainos

Lentokone törmäsi asuintaloihin Angolassa

Angolan hallitus on ilmoittanut 28 ihmisen kuolleen lentokoneen syöksyttyä maahan asutusalueelle Luandan lähistöllä. Yksityisomistuksessa ollut Antonov 12-merkkinen kone oli matkalla Luandasta Lucapaan.

Maan liikenne- ja siviiliministeriöstä kerrotaan, että lentokone törmäsi maahan Cazengassa sen jälkeen, kun se oli joutunut kääntymään takaisin Luandaan teknisten vikojen takia. Uhreista kahdeksan oli lentokoneen matkustajia ja miehistön jäseniä. Muut 20 kuolivat maassa. Lentokoneen omisti angolalainen Aviacao Civile. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, kenen käytössä kone oli onnettomuushetkellä. Valtion omistaman radiokanavan mukaan sillä ei ainakaan lentänyt maan hallitus tai YK.

Joulukuun ja tammikuun aikana kaksi YK:n lentokonetta luultavasti ammuttiin alas Keski-Angolassa. YK syytti alasampumisesta Unita-sissiliikettä. Hallituksen ja Unita-sissiliikkeen välit ovat kireät ja molempien osapuolien mukaan maa on luisunut takaisin sisällissotaan. Taisteluja on puhjennut timantti- ja öljyntuotantoalueilla, joilla toimii lukuisia ulkomaisia yrityksiä. Yritykset käyttävät lentokoneita tiheään henkilökunnan ja välineiden kuljettamiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme