Mainos
Mainos

Lentokoneen kaappausyritys Ranskassa

Kaukosäätimellä aseistettu mies on tänään yrittänyt kaapata Bolognasta Pariisiin matkalla olleen lentokoneen. Mies kuitenkin pidätettiin heti koneen laskeuduttua Lyonin kentälle, jonne se ohjattiin, kun tieto kaappauksesta tuli.

Koneessa oli kuutisenkymmentä matkustajaa. Kone kaapattiin heti sen jälkeen kun se oli noussut ilmaan Bolognasta tänään iltapäivänä.

France-Info-radion mukaan mies, jonka nimeksi kerrottiin Stefano, oli kaivanut esiin kaukosäätimen, jolla hän oli uhannut räjäyttää koneeseen kätketyn pommin. Radion mukaan mies kerskui kuuluvansa al-Qaida-ryhmään ja ylisti sen johtajaa Osama bin Ladenia.

LCI-televisiokanavan mukaan matkustajat poistuivat koneesta heti sen jälkeen kun se oli ohjattu eristetylle alueelle Lyonin lentokentällä, eikä kaappari yrittänyt estää heitä. Tämän jälkeen poliisi pidätti kaapparin.

Miehen kauko-ohjain osoittautui television kaukosäätimeksi. Koneesta ei löytynyt räjähteitä eikä kukaan loukkaantunut kaappauksessa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme