Mainos
Mainos

Lentokoneita kadonnut ennenkin – listasimme oudot tapaukset

Varhain lauantaiaamuna Etelä-Kiinan merellä kadonnut Malaysia Airlines ei ole ainoa ilmailuhistorian mysteeri. Yhdysvaltalainen ABC-tv-kanava listasi aikaisemmin oudosti kadonneita lentokoneita.

Air France vuonna 2009

Air Francen lento Rio de Janeirosta Pariisiin katosi vuonna 2009. Salaperäisessä onnettomuudessa kuoli 228 ihmistä. Konettakaan ei aluksi löytynyt merestä.

Kolmen vuoden tutkinnan jälkeen syyksi paljastuivat liian vähän koulutetut lentäjät ja nippu teknisiä virheitä.

TWA vuonna 1996

TWA-lentoyhtiön kone räjähti ilmassa lähellä New Yorkin osavaltion rannikkoa Yhdysvalloissa vuonna 1996. Koneessa oli 230 ihmistä.

Lukuisten teorioiden mukaan koneen pudotti raketti, pommi tai meteoriitti.

Sekä Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI että Kansallinen liikenneturvallisuusvirasto NTSB tutkivat onnettomuutta neljä vuotta ja tulivat siihen tulokseen, että sähköjohdoista lähtenyt kipinä sytytti polttoainetankin. Räjähdys tapahtui vain 12 minuuttia lähdön jälkeen.

USAir vuonna 1994

USAirin kotimaan lento Chicagosta Pittsburgiin räsähti maahan vain 10 minuuttia ennen laskeutumista valtavalla nopeudella vuonna 1994. Koneessa oli 132 matkustajaa.

Neljän vuoden tutkinnan jälkeen tultiin siihen tulokseen, että lentäjät menettivät koneen hallinnan.

Flying Tiger -lento 739 vuonna 1962

Yhdysvaltain armeijan kone “The Super Constellation L-1049” katosi vuonna 1962 ja on yhä kateissa. Lento oli nimetty Lentäväksi tiikeriksi.

Kone oli matkalla Kaliforniasta Yhdysvalloista Saigoniin Vietnamiin kyydissään 107 ihmistä. Kone katosi tankattuaan välilaskupaikassa Guamin saarella Tyynellämerellä.

Pan Am vuonna 1957

Pan Amin lentokonen katosi vuonna 1957 kotimaanlennolla San Franciscosta Havajille. Kone ei lähettänyt hätäkutsua.

Koneen pirstaleita ja 44 matkustajan ruumiinosia löytyi löytyi merestä viikkoa myöhemmin. Ruumiinosista löytyi normaalia suurempia määriä hiilimonoksidia eli häkää.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme