Mainos
Mainos

Lentoturma oli vain 7 sekunnin päässä Pohjanmerellä

Loganair-lentoyhtiön kone oli syöksyä Pohjanmereen, mutta lentäjä sai pelastettua tilanteen viime hetkillä. Tapauksesta kertoi brittiläinen Daily Mail lauantaina.

Hurja tilanne sattui 15. joulukuuta Skotlannin sisäisellä lennolla Aberdeenista Shetlandinsaarille, kovan tuulen, ukkosen, lumen ja rakeiden keskellä.

Salama iski Saab 2000 -mallisen koneen nokkaan ja kulki rungon lävitse. Kone lähti syöksyyn, eikä autopilottijärjestelmä totellut lentäjän komentoja. Kone menetti korkeutta lähes 3 000 metrin minuuttivauhdilla ja oli enää reilun 300 metrin päässä merenpinnasta, kun lentäjä sai ohjauksen taas hallintaansa.

42-vuotias pilotti ehti lähettää jo hätäviestin. Törmäys jäi seitsemän sekunnin päähän.

Kone laskeutui Aberdeeniin ilman suurempia vahinkoja. Kaikki 30 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä selvisivät naarmuitta. Lentoturvallisuutta Isossa-Britanniassa tutkivan AAIB:n raportista selvisi, että autopilotti jäi päälle, ohitti lentäjän komennot ja aiheutti syöksyn.

Koneesta ei löydetty teknisiä ongelmia ja se liikennöi taas normaalisti. AAIB:n raporttia käytetään lentäjäkoulutuksessa vastaaviin tilanteisiin varautumisessa.

Lähde: Daily Mail

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme