Mainos
Mainos

Lentoturman tutkinta vie kuukausia – "Kysymys on siitä, miksi kaikki tapahtui"

Vaikka Germanwingsin koneen mustat laatikot saataisiinkin purettua lähipäivinä, koko lentoturman selvittäminen tulee olemaan kuukausien työ. Koneen toisen mustan laatikon tietojen perusteella koneen pilotit olivat turmahetkellä tajuttomia.

Koneissa on kaksi mustaa laatikkoa, jotka tallentavat sekä lennon parametrit että ohjaamossa käydyn puheen.

Parametrit tallentavasta laatikosta voidaan selvittää esimerkiksi koneen kaikki ohjausliikkeet.

- Siinä on tuhansia eri asioita. Se on hyvin yksityiskohtainen ja sillä voidaan jäljitellä lennon kulku animaation avulla hyvin tarkasti, sanoo Onnettomuustutkintakeskuksen ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Toiseen mustaan laatikkoon tallentumat ohjaamon äänet lennon kahdelta viimeiseltä tunnilta. Tässä tapauksessa sinne on siis tallentunut kaikki ohjaan keskustelut sekä radioliikenne koko lennon ajalta.

Viimeisimpien tietojen mukaan äänitallenteen sisältävästä mustasta laatikosta on selvinnyt, että koneen molemmat pilotit ovat olleet liu'un aikana tajuttomina.

- Äänitallenteesta käy ilmi, että ohjaamossa on ollut suuri hiljaisuus. Vaikuttaa siltä, että ohjaajat ovat olleet tajuttomia liu’un aikana, Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu MTV Uutisille toteaa.

Aaltosen mukaan koneen mustat laatikot kertovat kaiken faktatiedon lennosta. Onnettomuustutkijat eivät kuitenkaan lopeta työtään mustien laatikoiden purkamiseen.

- Kysymys on siitä, miksi kaikki tapahtui. Taustasyiden ja kaikkien tekijöiden selvittäminen tulee olemaan kuukausien työ, Aaltonen sanoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme