Mainos
Mainos

Levottomuudet jatkuvat Teheranissa

Teheranissa oppositio ja poliisi ovat ottaneet yhteen koko viikonlopun ajan

Myös kuluva päivä on alkanut levottomasti. Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Iranin valtiollisen radio- ja tv-aseman edustalle on kokoontunut suuri väkijoukko, jota poliisi pyrkii hajottamaan kyynelkaasun avulla. Opposition mukaan aamun yhteenotoissa on saanut surmansa ainakin kahdeksan ihmistä.

Eilen levottomuuksissa Iranin tv:n mukaan on saanut surmansa ainakin viisitoista ihmistä. Kuolleiden määrästä liikkuu kuitenkin ristiriitaista tietoa. Tarkkoja lukuja surmansa saaneista on vaikea saada, koska omaiset ovat hakeneet surmansa saaneet pois kaduilta ja islamilaisen perinteen mukaan hautajaiset järjestetään välittömästi. Pidätettyinä on useita satoja opposition edustajia. Pidätettyjen joukossa on myös vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen ulkoministerinä toiminut Ebrahim Yazdi, joka sittemmin on kääntynyt tukemaan uudistuksia maan islamilaiseen hallintoon.

Yhdysvallat ja Ranska ovat jo ehtineet tuomitsemaan Iranin poliisin kovat otteet.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme