Mainos
Mainos

Levottomuuksia Siperian kaivoksilla

Kaksi vuotta turhaan palkkojaan odottaneet kaivostyöläiset ovat ryhtyneet jyrkkiin vastatoimiin Siperiassa.

Kuznetskin alueen hiilikaivostyöläiset ottivat tiistaina panttivangiksi yhden kaivoksen johtajan ja parisenkymmentä muuta kaivoksen johtoon kuuluvaa ihmistä. Uutistoimisto Interfax kertoi, että paikalle oli lähetetty poliisijoukkoja palauttamaan järjestys.

Venäjän Kaukoidässä taas noin 2500 kaivos- ja teollisuustyöläistä pysäytti Siperian kaukojunan pariksi tunniksi kahdessa paikassa. Juna pysäytettiin lähellä Vladivostokia ja Partisanskia, jotka sijaitsevat Primorjen alueella.

Kaivostyöläiset ja ydinsukellusveneitä valmistavan Zvezda-tehtaan työläiset eivät ole saaneet palkkojaan seitsemään kuukauteen, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Palkkojen maksamatta jättäminen on muodostunut taloudelliseksi noidankehäksi Venäjällä. Talven kuluessa mm. useat voimalat ovat keskeyttäneet sähkönjakelun vastalauseena sille, että voimaloiden työläiset eivät ole saaneet palkkojaan.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme