Mainos
Mainos

Libanon sai vihdoin uuden presidentin

Libanonissa parlamentti on valinnut asevoimien komentajan Michel Suleimanin uudeksi presidentiksi. Maa oli ilman presidenttiä marraskuusta asti.

Presidentin valintaa jouduttiin lykkäämään kaikkiaan 19 kertaa sisäpoliittisen umpikujan vuoksi.

Lykkäysten syy on ollut se, että voimaryhmittymä Hezbollah ei ole suostunut hyväksymään tehtävään Suleimania, joka oli Libanonin hallituksen ehdokas. Viime keskiviikkona kaikki muuttui, kun Hezbollah ja virallinen Libanon sopivat uudesta vallanjaosta ja samantien myös Suleimanin nimityksestä.

Nyt Suleiman on presidentti, mutta Libanon on yhä riitaisa. Hallituksen ja Hezbollahin vallanjakosopimus joutuu koetukselle, kun parlamentti taas työskentelee puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Vaalia olivat seuraamassa Syyrian ja Iranin ulkoministerit ja Yhdysvaltain kongressin valtuuskunta. Paikalla olivat myös Qatarin emiiri, Ranskan, Italian ja Espanjan ulkoministerit sekä EU:n edustaja.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme