Mainos
Mainos

Libanon torjuu YK:n ehdotuksen

Turvallisuusneuvosto on saanut neuvoteltua päätösehdotuksen, jonka Libanonin hallitus on suoralta kädeltä torjunut.

YK:n turvallisuusneuvosto on saanut neuvoteltua päätösehdotuksen Libanonin tilanteeseen, minkä sekä Ranska että Yhdysvallat on hyväksynyt.

Libanonin parlamentin puhemies Nabih Berri torjuu Yhdysvaltain ja Ranskan ehdotuksen YK:n tuvallisuusneuvoston päätöslauselmaksi. Berri ei hyväksy sitä, että luonnos antaa Israelin joukoille oikeuden jäädä Libanoniin.

Ehdotus jättää hänestä huomiotta Libanonin rauhanehdotuksen. Hallituksen mielestä maahan pitää saada heti tulitauko ja Israelin pitää vetää joukkonsa pois. Lisäksi pakolaisten täytyisi voida palata koteihinsa.

YK:n sorvaamassa ehdotuksessa vaaditaan vihamielisyyksien lopettamista kokonaan. Sodan molempien osapuolten tulee ehdotuksen mukaan välittömästi lopettaa hyökkäykset ja sotilaalliset operaatiot.

Turvallisuusneuvosto vaatii myös Libanonin ja Israelin välisen rajan, niin sanotun sinisen linjan täyttä kunnioittamista rajan molemmin puolin.

Päätöslauselmatekstistä päästäneen äänestämään 15-jäsenisessä turvallisuusneuvostossa vasta alkuviikosta.

Yhdysvaltain presidentti George Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä YK:n ehdotukseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme