Mainos
Mainos

Libanonin pääministerin kerrotaan lähteneen Saudi-Arabiasta kohti Ranskaa

Libanonin pääministeri Saadi al-Hariri on lähtenyt Saudi-Arabiasta Ranskaan, kertoo Haririn perheen omistama televisiokanava. Kanavan mukaan Hariri lähti Riadin lentokentältä yksityiskoneellaan vaimonsa kanssa kohteenaan Le Bourget'n lentokenttä Pariisissa. Hariri sai aiemmin viikolla kutsun matkustaa Pariisiin.

Libanonilainen Future-kanava ilmoitti Haririn lähdöstä kello yhden jälkeen lauantaiyönä Suomen aikaa. Myös Hariria lähellä oleva lähde on vahvistanut Haririn lähdön Saudi-Arabiasta uutistoimisto AFP:lle. Lähteen mukaan lento kestää reilu kuusi tuntia.

Haririn kohtalo on ollut viime päivät spekuloinnin kohteena. Hariri ilmoitti kuun alussa videoyhteydellä Saudi-Arabiasta eroavansa pääministerin tehtävästä. Hän myös syytti Saudi-Arabian arkkivihollista Irania ja sen liittolaista Hizbollah-järjestöä Libanonin ja sen ympäristön epävakauttamisesta.

Libanonin presidentti syytti kuitenkin Saudi-Arabiaa Haririn pitämisestä vankina eikä hyväksynyt eropyyntöä ulkomailta käsin. Saudi-Arabian kommentoi tuolloin, että Hariri on vapaa lähtemään. Myös Hariri on sanonut, että hän on vapaa lähtemään maasta.

Saudi-Arabia kutsui lähettiläänsä Saksasta

Jo ennen televisiokanavan ilmoitusta Haririn lähdöstä Saudi-Arabiasta Hariri tviittasi olevansa matkalla lentokentälle. Ranskan presidentinkanslia on aiemmin sanonut, ettei ole tarkoitus, että Hariri jäisi Ranskaan maanpakoon.

Asiantuntijat pitivät kuitenkin maanpakoa kutakuinkin yhtä todennäköisenä kuin Haririn paluuta Libanoniin. Ranskan presidentinkanslian mukaan presidentti Emmanuel Macronin on määrä tavata Hariri tänään puolenpäivän aikaan.

Saudi-Arabia puolestaan ilmoitti pyytävänsä Saksan-suurlähettiläänsä kotiin konsultaatiota varten. Toimi on protesti Saksan ulkoministerin oletukselle siitä, että Hariria olisi pidetty vasten tahtoaan Riadissa Saudi-Arabiassa.

Tiedotteessaan Saudi-Arabia kertoi myös, että se lisäksi antaa Saksan Saudi-Arabian-suurlähettiläälle asiasta kirjeen, jossa se protestoi väitteitä, Saudi-Arabian uutistoimisto kertoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme